Bel ons0515 - 58 00 81

BookmasterWeb

BookmasterWeb is overal via internet te bereiken en biedt medewerkers op school de mogelijkheid om bijvoorbeeld informatie over de leermiddelen van een leerling op te vragen. 


Basisgegevens inzien

BookmasterWeb toont de gegevens uit de Bookmaster-administratie die door de school óf door OsingadeJong beheerd wordt. Zo kan op ieder moment bijvoorbeeld de voorraad van een bepaald leermiddel gecheckt worden. Kan er gecontroleerd worden of een leerling alle leermiddelen in zijn/haar bezit heeft en welke digitale leermiddelen de leerling toekend zou moeten hebben.

Scholen met een intern leermiddelfonds die geen gebruik maken van Bookmaster hebben geen inzage in de hiervoor genoemde gegevens maar kunnen via BookmasterWeb wel bestellingen plaatsen en volgen en pakbonnen en facturen inzien.


Online muteren

Via de module Online Muteren kunnen medewerkers van de school geheel webbased de leermiddellijsten samenstellen. De mogelijkheid bestaat om vakgroep voorzitters alle wijzigingen voor hun vakgroep te laten invoeren waarna de leermiddelfondscoördinator de wijzigingen controleert en afkeurt/accordeert. Doordat vakgroepvoorzitters de wijzigingen zelf invoeren, scheelt dit aanzienlijk in tijd voor de leermiddelfondscoördinator. De leermiddellijstmutaties hebben natuurlijk financiële consequenties, deze consequenties zijn te volgen door gebruik van de BudgetMonitor.


BudgetMonitor en BudgetHulp

Tijdens het Online Muteren kunnen de financiële gevolgen op de voet gevolgd worden. Na het wijzigen van de leermiddellijst is meteen inzichtelijk wat de kosten zijn van die wijziging. Door middel van de BudgetMonitor worden de kosten op vak-niveau meteen inzichtelijk. De wijzigingen in kosten kunnen ook per opleiding berekend worden.

Via de BudgetHulp kan op vak- en opleidingsniveau inzichtelijk gemaakt worden wat de financiële gevolgen van de wijzigingen op de leermiddellijst zijn. Het management of de leermiddelfondscoördinator van de school kan via de BudgetHulp op ieder moment in het mutatietraject de informatie inzien, indien titels binnen de afschrijvingstermijn van de leermiddellijst verwijderd worden dan wordt ook de desinvestering daarvan getoond.

Door middel van een video is de werking van de BudgetMonitor uitgelegd.